‘Fjern det lig’ …Sløk fylder 100!

Professor Johannes Sløk blev engang opsøgt af nogle ateister, der gerne ville, at han formulerede et gudløst begravelsesritual. De tænkte, at han måtte være manden, der kunne formulere et sådan, da han ofte gav udtryk for at sympatisere med den ateitiske tankegang. De lod ham endda vide, at det ikke hastede, og han bare kunne sende det, når han havde det klar. MEN tid behøvede Sløk ikke. De kunne få det med med det samme, og han nappede lige en gammel kuvert og skrev på bagsiden: “Fjern det lig” … Thi sådan med et gudløst begravelses-ritual se ud …

Langt hen ad vejen forstod Sløk godt ateisterne, og alligevel mente han, at de var stivnet i et gammelt traditionelt gudsbegreb … læs mere her:

http://www.dr.dk/nyheder/kultur/tro/saadan-ville-afdoed-provo-professor-have-reageret-paa-ateistisk-selskabs