PRÆDIKENER

Indenfor læren om prædikenen – homiletik – findes der efter min mening kun et interessant spørgsmål til de forskellige prædikentekster i både det gamle og det nye testamente nemlig: Hvad rager de egentlig mig?

Hvorfor er det, at denne tekst har noget at sige ind i mit liv her og nu? Hvad vedkommer evangeliet min lille cirkel?

Alle andre spørgsmål er egentlig sekundære – og nogen gange tænker jeg, at når den arme kirkegænger skal trækkes igennem store bedagede forfattere og anden filosofisk snik-snak… ja, så ender det i en kombination af akademisk blær og prædikantens manglende (og sikkert ubevidste) interesse for den enkelte modtager – for det menneske der af den ene eller anden grund denne søndag morgen har forvildet sig ind i et kirkerum…

Det synes jeg godt lige, man kunne tænke lidt over…